! KOMEDIJA s Markom Stojanovićem

KOMEDIJA iliti SMEH S MARKOM
"Glumac kaži nešto smešno!" Često mi to kažu, obzirom da sam komičar. Meni to ne smeta, čak imam potrebu da i sam kažem "nešto smešno" jer je najčešće to "ugao" pod kojim gledam na ono što se događa oko mene. Kad se ne bih smejao morao bih da plačem... Trudim se da na život gledam veselo, a neki put me i apsurdnost situacije dovede do smeha umesto suza. Jednostavno moram sve to da podelim i sa nekim ko je van mog porodičnog okruženja. BAŠ SA VAMA!
Srećom te postoji internet, blogovi i blog.rs, a i "javna" sam ličnost, pa mogu, valjda i ja nešto "javno" da kažem, kad svi oni "javni" i "nejavni" pričaju...
ŽIVELI
uz osmeh!
Marko Stojanović

RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

komedija | 26 Avgust, 2009 18:37

Večita borba između običnih "smrtnika", nas građana i te posebne sorte homosapijensa "ŠALTERUŠA".

Da bih sebi olakšao počeo sam da im delim otkaze. U čudu me gledaju - kako ja njima zaštićenima mogu da dam otkaz!?

Pa, lepo - objasnim im - tamo neki milioniti deo dinara u njihovim platama je MOJ dinar, koji plaćam kroz porez. Odnosi se samo na "državne" službenike. Ali i kod privatnika kad platim uslugu, delić tih para ide im u platu...

Vratimo se ovim našim, državnim služenicima - ŠALTERUŠAMA. Pošto ih JA plaćam, ja sam im i POSLODAVAC! kao i svaki poslodavac ako neko ne radi kako treba mogu da mu dam OTKAZ!!!

I tako sam počeo da delim otkaze po šalterima u opštinama, domovima zdravlja (a tamo što se osećaju moćnim i zaštićenim!), ministarstvima....

Komentari

zelim

BLOG | 15/08/2010, 18:27

BLOG BLOG BLOG.

Generalizacija i predrasude

Marko Stojanovic | 15/02/2010, 23:54

Jeste ovo generalizacija i igra predrasuda, ali i mene ljudi kad vide najčešće se smeju jer me znaju kao komičara, a ja ozbiljan čovek! Ili mi kažu: "Ajde glumac reci nešto smešno..."
Svi mi generalizujemo i imamo predrasude.

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

proljece | 15/02/2010, 19:54

Moram da odgovorim na ovaj post jer radim na jednom ovakvom mjestu i slažem se sa mladilukom. Ovo je generalizovanje. Nije lako raditi sa ljudima jer ima ih raznih naravi i vaspitanja.
Možda je to zato što sam mlada i sa tek dvije godine radnog iskustva ali ja, npr. nisam neljubazna, namrgođena a ponajmanje drska prema strankama mada, ne sporim činjenicu da ima i takvih službenika.
Osim toga, neljubaznost je najčešće posljedica drskog ponašanja sagovornika. Vjerujte mi :)

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

Policajac:) | 12/11/2009, 06:53

A sigurnosni pojas?

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

aforizmi | 04/09/2009, 10:03

Welcome to Serbia!
Ja bio pre par dana u banci, da podignem Internet karticu. Stao, ja u red, nije bilo gužve, kad me preusmeri na drugi šalter. Tamo je bio samo jedan momak ispred mene. Ako nije bio 20 minuta nije bio ni jedan! Došao i tu na red kad ona će mi: to je na šalteru pored, kod koleginice.
... (prećutah :D)
i kad sam konačno došao na trećem šalteru na red, ona "nije nikad radila sa Internet kartica", traži PIN koji se ne dobija, ne zna kako da uplati iznos, sve sam joj ja govorio. Strašno!

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

domacica | 27/08/2009, 12:04

ajde malo objašnjenja oko deljenja tih otkaza.
čeka me zamena lične karte, a nemam validna dokumenta. baš bi bilo lepo da uručim otkaze onima koji su zabrljali pa ja sad ne znam šta ću i kako ću
Prijatno!

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

AnaM | 27/08/2009, 11:12

Mladiluk
Dobila sam ideju za post, hvala:)
I više si nego u pravu, idem da delim otkaze:)))

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

veshtichica | 27/08/2009, 03:23

dragi moj mladi luce, ovaj put se necu sloziti sa tobom.
bar u ovom drugom delu recenice, jer sto se tice izraza ko izraza - pa svaki je posle nekog vremena izlizan..
ali avaj... te su gospodje/ice same birale svoj posao, ili su bar same izabrale da tu ostanu. niko ih ne bije po usima da rade to sto rade. ako nece, ne moraju. ako hoce, neka rade ono za sta su placene, pod jedan. a pod dva, nece im pasti kruna s' aglave ako se kojim slucaje uz put i nasmeju. u svakom slucaju, placene su da budu i ljubazne, mada se ja iskreno zadovoljavam neutralnoscu.
ali citanjem novina, pregledanjem albuma, ispijanjem kafa, jedenjem torti, produzavanjem pauza, dok ja ceka u redu, u nekom smrdljivom cumezu - e time se vec ne zadovoljavam..ni najmanje.

Re: RAT ŠALTERUŠAMA iliti DOKLE, BRE VIŠE?!

mladiluk | 27/08/2009, 02:30

Izraz "šalteruša" je izlizan, a isto tako i nadrndavanje na te žene koje sjede s druge strane i moraju gledati razne budale koje im dolaze s druge strane šaltera. Ovo je samo jedan od postova "mi smo pametni, a one su glupe šalteruše".

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb